luni, 15 octombrie 2007

Lectii Gratuite de Limbi Straine

Invatarea unei limbi straine noi nu e niciodata ceva usor, nici chiar cand limba ta materna si limba pe care o inveti au un fond lexical comun. Daca te-ai mutat recent intr-o tara noua, curba de invatare va fi mult redusa decat daca incerci sa inveti limba respectiva in particular, deoarece nu exista curs sau carte care sa poata sa egaleze efectele benefice care ti le ofera faptul ca traiesti intr-un mediu in care limba straina pe care o inveti este pretutindeni.Totusi, deoarece majoritatea oamenilor incep sa invete o limba noua de acasa, pentru a se pregati pentru o viitoare vizita in strainatate, sau o mutare definitiva, va voi da cateva sfaturi pentru a va face viata mai usoara cand alegeti lectiile gratuite online cu care sa lucrati.

Nu conteaza ca inveti engleza, spaniola, franceza, germana, japoneza, italiana, olandeza, rusa, portugheza, araba, latina, hindusa, poloneza, romana, turca, ceha sau ucrainiana, exista un site pe Internet care iti poate satisface toate nevoile de invatare a acestor limbi. Acest site se numeste www.internetpolyglot.com si e o compilatie de lectii gratuite care pot fi luate online, printr-un sistem intuitiv si usor de folosit.

De fapt, cand inveti o limba straina cu Internet Polyglot, iti vei crea propriile tale lectii, concentrandu-te pe ce ai nevoie mai mult: sa iti imbogatesti vocabularul, sa memorezi cuvinte, sa ai o pronuntie perfecta, sa inveti acronimele comune, sa eviti erori sintactice, sa inveti un anume argou sau dialect si asa mai departe. Astfel, poti sa iti creezi tu strategia pentru invatare si sa faci asta in ritmul tau, fara sa iti spuna cineva cand sa inveti si cum sa inveti.

Printre aceste lectii gratuite online, vei gasi si cateva care vin sub forma de jocuri educative. Acestea sunt, desigur, menite sa ajute copiii sa invete o limba straina mai usor, dar asta nu inseamna ca adultii nu pot beneficia de pe urma lor. De fapt, oamenii de stiinta au demonstrat ca daca reusim sa combinam distractia si relaxarea cu invatatul, vom memora datele mult mai usor si pe o durata mai lunga decat daca le-am invata “fortat” si intr-un mod mecanic. Deci nu evitati aceste jocuri educative, pentru ca sunt intr-advear foarte folositoare.

Nu in ultimul rand, www.internetpolyglot.com ofera posibilitatea celor care au folosit cu succes serviciile site-ului sa isi puna online propriile lectii, ajutandu-I pe altii in procesul de invatare. Desigur, ce a fost foarte util pentru o alta persoane, poate fi total inutil pentru tine, deci nu te baza doar pe ce a avut succes la altii.


Un comentariu:

Mihaela spunea...

Lectii gratuite de limba germana pt incepatori gasiti si aici http://germanfast.blogspot.com