luni, 15 octombrie 2007

Lectii Gratuite de Limbi Straine – Incepe-ti Vacanta in Strainatate cu Bine

Calatoritul in alte tari constituie o experienta unica, dar de multe ori, poate fi frustrant, cand nu ai mijloace de comunicare cu populatia nativa, pentru ca nu le cunosti limba. Cu totii visam la acea excursie in jurul Pamantului, in care sa cunoastem numeroase culturi diferite, insa multi dintre noi neglijeaza aspectul lingvistic pe care o astfel de calatorie l-ar presupune. Nu putem sa le cerem tuturor celor pe care ii intalnim sa ne stie limba, sau sa stie o limba de circulatie internationala! Tot ce putem face e sa incercam sa invatam noi limba lor, sau macar conceptele de baza de care ai avea nevoie intr-o excursie: sa stii cum sa chemi un taxi, cum sa te cazezi la hotel, cum sa ceri informatii si cum sa platesti pentru produse, mancare, etc.

Pentru vorbitorii de Engleza (chiar daca nu sunt nativi), una dintre cele mai mari erori e ca asteapta ca toata lumea sa le cunoasca limba. In cel mai bun caz, ei se gandesc ca nu sunt sanse sa nu fie cineva care sa vorbeasca engleza in locul unde vor merge. Totusi, probabil ca ati experimentat asta pe proprie piele, nu peste tot se vorbeste Engleza asa de frecvent ca in Romania si nimeni nu e obligat sa stie Engleza sau sa poata comunica intr-o alta limba internationala.

Deci inainte de orice calatorie in strainatate, incercati sa luati cateva lectii scurte (eventual cateva lectii gratuite online) in limba tarii pe care o vizitati. Sigur, aceste lectii rapide nu sunt menite sa te invete o limba straina in totalitatea ei, dar te pot ajuta sa ai o comunicare de baza, care de multe ori va fi mai mult decat bine venita.

Nu conteaza ca vrei sa inveti Franceza, Hindusa, Rusa sau pur si simplu sa iti imbunatatesti limba Engleza, exista numeroase locuri unde poti sa inveti bazele acestor limbi, pe Internet. Chiar si prin cateva jocuri de vocabular, veti putea sa deprindeti unele concepte care va vor fi folositoare si va vor face vacanta mult mai placuta.


Un comentariu:

jade spunea...

dar te pot ajuta sa ai o comunicare de baza, care de multe ori va fi mai mult decat bine venita. vacanta in strainatate