marți, 15 ianuarie 2008

Top 5 motive pentru a invata Spaniola

Cu aproximativ jumatate de miliard de vorbitori in lume, nu te-ai astepta ca spaniola sa fie subiectul unui articol de tipul „De ce sa invatam Spaniola”. Totusi, numerele nu sunt intotdeauna totul si probabil ca unii dintre voi ar vrea sa cunoasca niste avantaje pentru a invata spaniola. Mie mi-a fost de mare folos cunoasterea limbii spaniole si de-a lungul timpului am observat ca sunt cateva tipare care se aplica persoanelor care invata aceasta limba. Majoritatea vorbitorilor de spaniola non-nativi sunt cei care care calatoresc foarte mult. Unii invata aceasta limba pentru ca asa vor ei, altii din necesitate. Dar hai sa presupunem ca vrei sa inveti limba spaniola din placere. Care ar fi principalele 5 motive care te-ar convinge sa incepi sa inveti spaniola? Hai sa vedem:

1. Spaniola este o limba usor de invatat-spaniola este de fapt una dintre cele mai usoare limbi de invatat. Aceasta este o limba destul de comuna si ai fost expus ei chiar de mic copil prin intermediul televizorului, a radioului. Aceasta expunere iti va face invatatul acestei limbi mult mai usor, intrucat ai deja urechea formata.

2. Spaniola deschide usi catre alte limbi-este adevarat, o data ce ai invatat spaniola iti va fi mult mai usor sa incepi sa inveti o alta limba cu substrat latin, cum ar fi, de exemplu:italiana, franceza, portugheza. Aceste limbi pot fi invatate folosind aceleasi structura de baza, asadar o data ce te-ai prins cam cum se poate asimila spaniola, te vei adapta mult mai usor verisorilor ei.

3. Calatorind-daca vei calatori in America de Sud sau in Spania va trebui sa vorbesti fluent spaniola daca vei dori sa ai o sedere placuta. Altfel te vei intoarce in camera ta de hotel in fiecare noapte cu dureri de maini din cauza folosirii unui limbaj al trupului in mod excesiv de-a lungul zilei. Este datoria ta sa inveti limba tarii care urmeaza sa te gazduiasca.

4. Oportunitati in afaceri-daca locuiesti in Europa sau in America de Sud ai niste vecini foarte bogati chiar langa tine. Mexic pentru SUA si Spania pentru Europa de Vest sunt doua piete care trebuie sa fie luate in seama. Daca vrei sa conduci o afacere in Spania, Mexic sau in oricare alta tara in care se vorbeste spaniola, ai face o impresie foarte buna daca ai vorbi limba persoanei cu care ai de incheiat afacerea respectiva.

5. Intelegerea culturii- cultura spaniola a fost incredibila de-a lungul istoriei, iar scriitorii spanioli au lasat in urma sute de carti pline de informatii interesante. Cu toate acestea, o mare parte din informatie se pierde prin traduceri, de aceea daca vrei cu adevarat sa savurezi o carte scrisa de un scriitor spaniol, vei invata limba si vei citi cartea in modul in care a fost facuta sa fie citita: in limba spaniola.

Sper ca am reusit sa ma fac inteles prin expunerea acestor avantaje pentru a invata limba spaniola. Daca ai nevoie de un punct de pornire pentru eforturile tale de a invata spaniola viziteaza www.internetpolyglot.com si incepe aventura!

Niciun comentariu: