Cand iau un curs de limba straina, majoritatea studentilor sunt interesati doar sa il treaca cat mai repede si sa isi ia certificatul sau diploma cum ca au absolvit cursul, astfel incat CV-ul lor sa arate mai consistent. Totusi, sunt unii studenti care iau aceste cursuri pentru ca sunt intr-adevar interesati de limba care se preda in ele si vreau sa o stapaneasca, sau pur si simplu sa si-o perfectioneze. Daca esti un astfel de student, atunci vei vrea sa prinzi cat mai multe dintr-un curs de limbi straine, iar articolul urmator te va ajuta in acest scop.
In primul rand, trebuie sa intelegem ca fiecare curs, daca are o structura cat de cat reusita, va avea o serie de lectii inlantuite, cu dificultati graduale. Fiecare lectie va “sta” pe cea dinainte, ca intr-un castel de carti de joc iar daca lipsesti de la o lectie sau nu o intelegi foarte bine, risti sa darami acest castel. Sigur, un castel de carti poate supravietui de multe ori daca extragi o singura carte din interiorul lui, dar daca incepi sa extragi mai multe, ai deja o problema. Banuiesc ca intelegeti unde bat: orice curs trebuie urmat cu constanta daca vreti sa obtineti maximum din el. Nu ajunge doar sa “repeti acasa” ce a scri colegul sau colega.
Sigur, chiar daca urmezi un curs de limba straina intreg, va fi greu sa zici la final ca stii sa vorbesti acea limba, chiar daca ai fost la toate lectiile, ai invatat si acasa, etc. Un curs iti poate da insa o baza, o fundatie pe care sa construiesti ulterior limba respectiva si iti va arata legile gramaticale folosite de ea. Un alt rol major pe care aceste lectii il au e imbogatirea vocabularului. Fara un vocabular solid, nu poti sa treci la concepte mai complicate, deci acesta ar trebui sa fie primul pas la care trebuie sa fi extrem de atent cand mergi la un curs.
luni, 15 octombrie 2007
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu