duminică, 2 decembrie 2007

Trucuri Pentru a Invata mai Usor

Exista doua moduri in care poti invata o limba: modul rapid si modul corect. Trucurile din articolul acesta nu sunt facute pentru persoane care vor, de exemplu, sa invete Franceza sau Engleza doar pentru a putea purta o conversatie banala peste 3 saptamani sau pentru cineva care are nevoie de un 5 la lucrarea de Germana de peste 2 saptamani. Ele sunt pentru oameni care vor sa invete o limba secundara si sa devina fluenti in ea, deci sa o invete corect.

Trucuri Pentru a Invata mai usor – Progresia Pas cu Pas

Intodeauna trebuie sa folosim o progresie pas cu pas cand invatam o limba straina noua. Majoritatea lectiilor pe care le gasiti in carti sau prin cursuri online vor folosi o astfel de progresie dar daca vreti sa invatati pe cont propriu, incercati pasii urmatori:

1. Invatati cateva cuvinte de baza ca sa va obisnuiti cu limba noua si sa aveti o fundatie pe care sa construiti vocabularul
2. Invatati gramatica de baza in combinatie cu cuvintele invatate la pasul 1
3. Odata ce aveti deja o intelegere cat de cat buna a gramaticii, treceti inapoi la vocabular si imbunatati-ti-v-il constant.

Trucuri Pentru a Invata mai Usor – Consistenta

Invatarea unei limbi straine, in ciuda a ce zic cursurile acelea celebre de “invatat chineza in 14 zile”, nu e un proces usor. Cand erai copil, ai reusit sa inveti romana in 14 zile? Sigur ca nu, ai nevoie de luni intregi sa intelegi si sa memorezi o limba, sa nu mai vorbim de a “gandi” in limba respectiva.

Daca vrei sa ajungi in acest stadiu, trebuie sa fii consistent in procesul de invatare. Nu invata petnru o saptamana, ca sa faci o luna pauza si apoi sa te apuci iarasi. Incearca sa inveti perioade mai scurte dar mai dese. O jumatate de ora de invatat Chineza pe zi va fi mult mai eficienta decat daca inveti 2 saptamani constant si apoi iti iei cateva luni pauza.

Trucuri Pentru a Invata mai Usor – Rabdarea

Cum am zis si mai sus, invatarea unei noi limbi ia o vreme si nu va fi usor, in special daca vrei sa fii fluent. Cand incepi, trebuie sa intelegi din start ca nu va fi ceva ce va dura 2 saptamani si vor fi multe momente in care iti va veni probabil sa te lasi, in special daca inveti o limba grea. Daca poti sa depasesti aceste momente, atunci poti considera ca pornesti cu sanse bune in a stapani limba respectiva in scurt timp.

Un comentariu:

Unknown spunea...

imbunatati-ti-v-il ???

Poate ca inainte sa dati sfaturi n-ar strica sa mai studiati limba romana.