duminică, 2 decembrie 2007

Invata Germana Online Gratuit

Multa lume considera invatatul unei noi limbi straine o chestie care costa mult si cheltuiesc in acest sens o gramada de bani pe carti, cursuri, lectii de Germana zilnice, casete audio, lectii video si asa mai departe. Acum, avem o alternativa la toate astea: lectii gratuite online.

Nu toate limbiile pot fi invatate online totusi. Depinde ce incerci sa inveti si daca limba ta materna e aceeasi in care sunt scrise cursurile online. De exemplu, daca vrei sa inveti chineza online, nu iti va fi la fel de usor precum ar fi sa inveti Germana. Chineza necesita o asimilare mult mai atenta a regulilor gramaticale, a vocabularului si are pasi de invatare mult mai greoi, in timp ce germana e mult mai libera si mai usor de invatat.

Un punct bun de plecare cand inveti germana e sa stii deja Engleza. Engleza si Germana seamana foarte mult intre ele, sunt ambele limbi cu substrat saxonic si au si multe cuvinte care sa aseamana (cognate).

Germana incepe sa aiba un tot mai important rol pe plan international si multi oameni isi pun cartile jos si o invata online, pe site-uri de profil. E mult mai usor sa inveti asa, poti invata de la tine de acasa si sunt mult mai usor de asimilat, pentru ca o lectie online poate combina atat elemente video cat si audio. Asta se poate in ziua de azi, cand Internetul permite asa ceva, insa pana acum cativa ani, cursurile online erau pur si simplu copii ale cartilor, pentru ca nu exista tehnologia necesara.

Multe site-uri, inclusiv Internet Polyglot de exemplu, ofera o varietate larga de metode de invatare a limbii Germane, incepand cu standardele basic-to-advanced, la memorarea cuvintelor, jocuri, video quiz-uri si asa mai departe. Folosirea jocurilor sa iti imbunatatesti vocabularul in germana e o practica destul de comuna, chiar daca multi considera jocurile ca fiind doar o metoda pentru copii.

O metoda interesanta ar fi sa gasiti jocuri si puzzle-uri care folosesc ceva mai mult decat cuvintele. Sigur, puteti memora usor cateva cuvinte in fiecare zi, dar ele nu vor fi imprimate in memoria ta la fel de puternic ca si atunci cand vor fi “legate” de un element visual. Creierele noastre retin mult mai usor imagini decat text (care de fapt e doar un sir de caractere) deci e o idee buna sa asociezi mai multe astfel de elemente impreuna.

O sa va las pe voi sa gasiti site-uri bune pentru invatarea limbii Germane, dar fiti atenti cand alegeti unul cu care sa porniti. Nu trebuie sa va opriti la primul site care va iese in cale, incercati sa gasiti mai multe si sa le comparati. In cele mai multe cazuri, va va ajuta sa va completati procesul de invatare daca folositi mai mult de un site.

7 comentarii:

adrian spunea...

eu am gasit un program destul de "usor" pt invatarea limbi germane pe www.limbagermana.com, ii foarte interesant si eficient..la mine a avut efect

Unknown spunea...

Da, ii foarte cautata aceasta limba straina. Eu am avut nevoie de a invata aceasta limba intrucat faceam comert in Germania. M-a ajutat foarte programul audio de pe sitel-ul http://www.limba-germana.com si lectiile in format text. Este foarte bun acest program...recomand tuturor.

Mihaela spunea...

eu am gasit un site interesant in engleza cu niste lectii de germana http://germanfast.blogspot.com

robert spunea...

Da! germanfast.blogspot este singurul care este gratuit. Spor!

Mihaela spunea...

multumesc pt sustinere robert :)

Unknown spunea...

Un alt site foarte bun pentru a invata germana este cel al Deutsche Welle. Ofera cursuri de limba germana in engleza si rusa.

Unknown spunea...

Va supun si eu atentiei un Blog relativ nou german4free.blogspot.com Gasiti aici diverse informatii, lectii pentru incepatori, Linkuri utile catre alte siteuri, programele care va pot ajuta sa invatati limba germana. Este gratuit.