luni, 26 noiembrie 2007

Invatarea Unei Limbi Straine – Cheia Educatiei Superioare

Invatarea unei limbi straine poate fi infricosator sau distractiv, dar din pacate poate fi de multe ori si foarte plictisitor. Cand iei lectii grauite, parca acea plictiseala mai trece putin, deoarece ai ocazia sa te joci jocuri, sa folosesti flash carduri si puzzleuri care te ajuta sa memorezi cuvintele si sa iti imbogatesti vocabularul. Nu e chiar asa greu de demonstrat ca daca inveti ceva distrandu-te, vei avea si rezultate mai bune, fie ca e vorba de gramatica, ortografie, vocabular samd.

Invatand distrandu-te, vei avea mai multe sanse sa reusesti in cariera si in educatia superioara. Vei fi mai calificat pentru anumite slujbe in care folosesti limba straina invatata, pentru ca ai invatat-o organic, nu fortat. Daca mai iei si cateva lectii gratuite online, de pe unul din multele programe de calitate pe care le poti gasi pe Internet, iti vei mari considerabil sansele. E cu atat mai bine sa inveti de pe Internet decat dintr-un curs local, pentru ca iti vei putea face singur programul si vei putea invata exact ce vrei, nu va trebui sa treci prin niste pasi care la un moment dat s-ar putea sa se dovedeasca inutili.

O limba straina e necesara pentru admiterea la multe facultati de prestigiu, sau pentru lucrarile de licenta, deci nu e doar indicat sa inveti una, e necesar! De dragul educatiei, invatarea unei limbi straine devine o parte din viata noastra si dobandim noi cunostinte in domeniu si noi metode de a asimila informatia. Beneficiul e ca dupa ce reusim sa invatam si sa stapanim o limba, ne va fi mult mai usor sa o invatam pe urmatoarea, deoarece vom stii deja care tehnici de invatare au mers si care nu au dat foarte multe rezultate.

Niciun comentariu: