luni, 26 noiembrie 2007

Calatorii Electronice care Iti Perfectioneaza Limba Straina

A mai fost spus acest fapt in numeroase ocazii, si in majoritatea cartilor de specialitate: cel mai bun mod de a invata o limba straina e sa traiesti intr-un mediu in care limba aceea e folosita current. Cea mai evidenta decizie ar fi sa sa vizitati sau chiar sa va mutati intr-o tara care vorbeste limba pe care o invatati, insa aceasta nu e intotdeauna o optiune viabila, din motive la fel de evidente: costuri, timp, etc. Totusi, exista o alternativa prin care poti fi in continuu inconjurat de noua limba, fara sa dai prea multi bani si fara sa pierzi atata timp cu drumul: calatoriile electronice.

Calatoriile electronice te vor purta pe Internet intr-o locatie de invatare care este complet acoperita in limba straina pe care o inveti. Folosind motorul de cautare preferat, poti sa scrii intr-o fraza comuna in limba respectiva si sa dai click printre majoritatea site-urile din rezultat, cautand o informatie care merita citita, vazuta sau auzita. Daca e posibil, incercati sa va uitati la un site care e complet construit si scris in limba pe care o invatati si care sa aiba cat mai putina Engleza (evident, nu si in cazul in care limba pe care o invatati e chiar engleza). Trebuie sa te simti “ca in strainatate” pe acest site, deci trebuie sa fie cat mai “strain” posibil.

Forumurile sunt de asemenea un loc bun de aranjare a acestor calatorii electronice. Nu chiar conteaza subiectul pe care e facut forumul, atata timp cat toata lumea care participa la discutie vorbeste in limba pe care tu incerci sa o inveti. De asemenea, e important sa incerci sa participi la discutii, nu doar sa asculti ce au de zis altii. O chestie la care trebuie sa fiti atenti totusi e ca pe forumuri multi utilizatori folosesc argou sau expresii incorcet gramaticale, deci exista sansa si sa invatati gresit unele amanunte.

A treia optiune e sa ai un chat live cu o persoana reala care vorbeste limba straina pe care o inveti. Printre aceste programe care ofera optiuni de live chat, IRC sau DC sunt cele mai populare pentru ca poti vorbi cu multi useri de-odata (fata de yahoo Messenger sau MSN, pe care poti vorbi de obicei doar cu cate o persoana). Aceeasi problema care apare in cazul forumurilor e valabila si pentru programele de live chat in masa: argoul, incorectitudinea expresiilor si a cuvintelor, etc. Ca sa nu mai vorbim ca uneori chat-ul poate fi extrem de incarcat de injurii, fara nici un motiv aparent, deci s-ar putea sa construiti partea negativa a vocabularului :).

Niciun comentariu: